BACK TO TOP

Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ


Στο PCP Clothing, μια από τις κύριες ανησυχίες μας είναι να δημιουργήσουμε  μια θετική περιβαλλοντολογική επίδραση και να αφυπνίσουμε τη συνείδηση των πελατών μας για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Ο δρόμος για να αποκτήσουμε έναν πιο πράσινο πλανήτη ξεκινάει από ανακυκλωμένα ενδύματα, στρατηγικές χαμηλών ρύπων, επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες και άλλα. Επειδή γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε την περισσότερη δυνατή πληροφορία σχετικά με τί αλληλοεπιδρά με τα σώματα μας, η διαφάνεια με τους πελάτες μας είναι μια από τις κύριες προτεραιότητες μας. Το PCP Clothing θέλει να έχει εύκολα κατανοητή την αλυσίδα προμηθειών του και τις αξίες του σχετικά με τις διαδικασίες του. Είναι η ώρα να αρχίσουμε να προσέχουμε το περιβάλλον και να σταματήσουμε να παράγουμε “fast fashion”. Οι καταναλωτές πρέπει να ψάχνουν όταν αγοράζουν κάτι, πού έχει φτιαχτεί, ποιος δούλεψε για αυτό, τί “επιστρέφει” το brand στην κοινωνία και τί αντιπροσωπεύει. Ως πλοηγοί σε θέματα ηθικών πρακτικών στον τομέα της μόδας, επισημαίνουμε κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά μας:


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ – ΜΕΙΩΣΕ


Τα περισσότερα από τα προϊόντα μας έχουν φτιαχτεί από ανακυκλωμένα ή ανακτημένα υλικά materials τα οποία έχουν εξάγονται και have been extracted and ανακαινίζονται για νέα χρήση. Αυτή η διαδικασία ελαχιστοποιεί τη ρίψη ρύπων στις χωματερές.

Πολλά από τα υφάσματα μας είναι φτιαγμένα σε συνεργασία με την Aquafil, Econyl® μια εταιρεία που συλλέγει πλαστικά από τους ωκεανούς και δημιουργεί κλωστές – νήματα από αυτά. Τα ματ και τα εμπριμέ κολάν καθώς και τα μαγιό είναι φτιαγμένα από 100% ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Βιωσιμότητα για εμάς δεν σταματάει στο ρούχο. Η συσκευασία  είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένα υλικά ή είναι επαναχρησιμοποιήσιμες. Προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και θέλουμε να βρίσκουμε συνέχεια όλο και πιο πολλές βιώσιμες λύσεις, έτσι η ομάδα μας εργάζεται στην εύρεση βιο-διασπώμενων υλικών για να χρησιμοποιηθούν στις συσκευασίες των προϊόντων μας. Μας ενδιαφέρουν πραγματικά οικολογικές λύσεις έτσι χρησιμοποιούμε μή τοξικές βαφές για τα κεντήματα μας, τα περισσότερα προϊόντα μας έχουν την OEKO-TEX® Standard 100 πιστοποίηση. Η STANDARD 100 by OEKO-TEX® πιστοποίηση αποτελεί μια παγκόσμια σταθερή, ένα ανεξάρτητο σύστημα δοκιμών και πιστοποίησης ακατέργαστων, ημι-κατεργασμένων και τελικών υφασμάτων και υλικών για την κατασκευή αξεσουάρ. Έχουμε ξεκινήσει να να εκτυπώνουμε τις ετικέτες μας σε χαρτί συσκευασίας από την συλλογή “Gypsy Woman” και ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε πάνω στην εύρεση χαρτιού για την νέα μας συσκευασία..

Σύμφωνα με την “Textile Exchange”, μία παγκόσμια μη κερδοσκοπική εταιρεία, ισχυρίζεται ότι “Το βιολογικό βαμβάκι παράγει εκπομπές άνθρακα που είναι χαμηλότερες από το συμβατικό βαμβάκι κατά 46%” Για αυτό και από το 2019 αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε μόνο 100% βιολογικό βαμβάκι στις συλλογές μας και μη τοξικές βαφές, με GOTS πιστοποίηση.

Όλες οι υφαντές ετικέτες μας έχουν επιθεωρηθεί και αξιολογηθεί σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ανακυκλωμένο Πρότυπο GRS 4.0 από το Control Union Certified Recycled Standard.

Είμαστε μέρος της “Slow Fashion” βιομηχανίας μόδας, παράγουμε 2 συλλογές το χρόνο σε περιορισμένες ποσότητες. Μια συλλογή για φθινόπωρο-χειμώνα και μια ακόμα για άνοιξη-καλοκαίρι.

Είμαστε μέρος του συστήματος REUSE. Προσφέρουμε τα εγκυμοσύνης #pcpleggings και με κάθε αγορά σας, μετά την εγκυμοσύνη σας μπορείτε να μας το επιστρέψετε και να σας το κάνουμε σαν αυτά τις ενότητας signature. Όταν κάποιος κατά λάθος σκίσει τα #pcpclothing του/της συντρόφου προσφέρουμε λύσεις για να μην τα πετάξει. Θέλουμε τα προϊόντα μας να συνεχίσουν να έχουν ζωή ακόμα και μετά από πολλές χρήσεις, γι’ αυτό προσπαθούμε να εργαζόμαστε με τις καλύτερες ποιότητες.


ΧΑΜΗΛΟΙ ΡΥΠΟΙ


Η στρατηγική για τα ελάχιστα απόβλητα είναι το κλειδί για την πρόοδο μας. Η εγκατάσταση μας υπερηφανεύεται για την εύρεση δημιουργικών και βιώσιμων τρόπων ελαχιστοποίησης των απορριμμάτων. Όλοι μας οι εργαζόμενοι νοιάζονται για το περιβάλλον και χρησιμοποιούν τους κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται σε κάθε γωνιά των γραφείων και της παραγωγής μας. Κάθε κομμάτι υλικού χρησιμοποιείτε για όσο το δυνατόν περισσότερες χρήσεις ώστε να μειωθεί το αποτύπωμα των ρύπων στο περιβάλλον.

Ανακυκλώνουμε όλα τα υλικά μας, προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις μεταφορές μας και χρησιμοποιούμε το ίδιο υλικό για να δημιουργήσουμε πολλά διαφορετικά ρούχα προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό χωρίς απορρίμματα. Προκειμένου να μειώσουμε τα απορρίμματα, δημιουργήσαμε μια διαδικασία παραγωγής: τα κομμάτια που έχουν μείνει από όλες τις συλλογές που κατασκευάζονται από LYCRA® XTRA LIFE™ τα χρησιμοποιούμε για να φτιάχνουμε αξεσουάρ όπως τα κοκαλάκια. Στη συνέχεια, τα τελευταία υπολείμματα χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν τα μαξιλάρια του εκθεσιακού μας χώρου, που σημαίνει ότι δεν αγοράζουμε ποτέ γεμιστά και δεν δημιουργούν πρόσθετα απόβλητα στους χωματερές και χρησιμοποιούνται τα πάντα. Όλα τα ανταλλακτικά υφάσματα που δεν χρησιμοποιούνται γίνονται #pcpscrunchies. Τα ακριβά μας υλικά ανακυκλώνονται σε νέες σαιζόν ώστε κάθε ρούχο να έχει μια μοναδική πτυχή και να έχει μεγαλύτερη αξία για τον άνθρωπο που θα το αποκτήσει. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να κρατάνε τα ρούχα τους περισσότερο και να αγοράζουν λιγότερο συχνά νέα. Η βιομηχανία της μόδας δημιουργεί τόνους μόλυνσης, ο καθένας πρέπει να εργαστεί πάνω στις πρακτικές του και την υπευθυνότητα του για αυτό το οποίο κάνει. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε μια εταιρεία μηδενικών ρύπων στο μέλλον, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο και απαιτεί πολύ δουλειά και χρόνο, τα οποία είμαστε διατεθειμένοι να υλοποιήσουμε στον δρόμο προς την επίτευξη του σκοπού μας.


ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους. Παράγουμε και ράβουμε τα ρούχα μας στην Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και εγχώρια απασχόληση.

Υποστηρίζοντας πολλές επιχειρήσεις της τοπικής κοινότητας, επιτυγχάνουμε να ελαχιστοποιήσουμε το αποτύπωμα άνθρακα από τη μεταφορά.

Περισσότερο από το 90% των προϊόντων κατασκευάζονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα υφάσματα αγοράζονται από την Ιταλία, έρχονται σε εμάς με φορτηγά οδικώς και όχι αεροπορικώς προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το αποτύπωμα άνθρακα. Το οργανικό βαμβάκι που χρησιμοποιούμε φτιάχνεται στο Κιλκίς στην Ελλάδα. Πολλοί από εμάς ερχόμαστε στην δουλειά με το ποδήλατο ή το ηλεκτρικό πατίνι μας, ενώ όσοι χρησιμοποιούν αυτοκίνητο μαζεύουν τους υπόλοιπους συναδέλφους τους για να μην χρησιμοποιούνται πολλά αυτοκίνητα κατά την προσέλευση στην εργασία ώστε να αποφύγουμε όσο είναι δυνατόν την ατμοσφαιρική μόλυνση από αυτά. Το PCP CLOTHING είναι μια οικογενειακή επιχείρηση για αυτό και βοηθάει άλλες οικογένειες, αναπτυσσόμαστε όλοι μαζί και εργαζόμαστε έχοντας τα ίδια ήθη και ιδανικά.


ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Το PCP CLOTHING εκτιμά την κοινότητα, την εκπαίδευση και την ισότητα των φύλων, γεγονός που μιλά για την συμμετοχή του brand σε διάφορες κοινωνικές εκστρατείες παγκοσμίως.

Υποστηρίζουμε και ενδυναμώνουμε τις γυναίκες όσο περισσότερο μπορούμε. Το 70% τις εταιρείας απαρτίζεται από γυναίκες. Ο στόχος μας είναι να διαδώσουμε το μήνυμα ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και καταπληκτικός: Να είστε ο εαυτός σας γιατί ο καθένας από εμάς είναι εδώ για να πει κάτι στον κόσμο με δημιουργικό τρόπο, οπότε μην φοβάστε να το εκφράσετε.

Συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε τους εαυτούς μας προσφέροντας μαθήματα και σεμινάρια δωρεάν. Συνεχίζουμε να ανακαινίζουμε τα κεντρικά μας γραφεία για να δημιουργήσουμε μια πιο όμορφη ατμόσφαιρα εργασίας.


ΚΑΛΟΖΩΙΑ


Υποστηρίζουμε τους ενεργητικούς ανθρώπους και ο στόχος μας είναι να κάνουμε την καθημερινότητα τους λίγο πιο εύκολη με πολύ χρώμα. Η επωνυμία PCP CLOTHING μιλάει στην σκληρά εργαζόμενη και εμπνευσμένη γυναίκα, που την ημέρα εργάζεται στο γραφείο της και το βράδι την βρίσκεις στην νυχτερινή της έξοδο στην πόλη. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να φροντίζουν την υγεία και το σώμα τους σε καθημερινή βάση – η άσκηση κάνει πραγματικά θαύματα. Δημιουργούμε ρούχα που έχουν την καλύτερη ποιότητα για να κρατάνε στο χρόνο.


ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ


Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για τους νέους ανθρώπους να βρουν το δρόμο τους στη βιομηχανία της μόδας έτσι κάνουμε ότι μπορούμε δίνοντας τους την ευκαιρία να ξεκινήσουν το ταξίδι τους αυτό με εμάς. Πρακτικές και διαγωνισμοί είναι διαθέσιμοι κάθε χρόνο και πολλοί νέοι ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν εργαστεί μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε να είμαστε μέρος εκείνων που θα αλλάξουν, προς το καλύτερο, το μέλλον της μόδας και η λύση δεν μπορεί να είναι αλλού παρά στην επιρροή των νέων. Η πεποίθηση μας είναι ότι όταν ξεπερνάς τα όρια σου, όταν δεν εγκαταλείπεις ποτέ και δεν σταματάς να πιστεύεις στον εαυτό σου, απίστευτα πράγματα μπορεί να συμβούν.


ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ


Η διεξαγωγή επιχειρήσεων με υπεύθυνο και ηθικό τρόπο αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής του PCP CLOTHING και υπάρχει από τα πρώτα βήματα της εταιρείας.

Ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη στην ηθική επιχειρηματική συμπεριφορά μας και στους τρόπους εργασίας. Η ακεραιότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι θεμελιώδεις αρχές όλων των συναλλαγών μας. Προσπαθούμε να είμαστε 100% διαφανείς με όλους μας τους πελάτες και συχνά ρωτάμε τη γνώμη τους.


ΗΘΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ


Η εταιρεία μας δεσμεύεται να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με ακεραιότητα και σε συνάρτηση με τους νόμους κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς. Η επωνυμία παραμένει διαφανής απέναντι στην παιδική εργασία και την συνεργασία με εταιρείες που παραμελούν τις δίκαιες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους τους.


SWEATSHOP FREE


Το εργοστάσιο μας παρέχει ένα περιβάλλον εργασίας που είναι ασφαλές για όλους τους εργαζόμενους. Προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε τρόπους να τονώσουμε και να επηρεάσουμε θετικά τους υπαλλήλους μας.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ξεκίνησε σαν οικογενειακή επιχείρηση, όλοι οι εργαζόμενοι στην παραγωγή εδώ στην Ελλάδα είναι μέρος της οικογένειας PCP,  μια ομάδα που εργάζεται μαζί για να αλληλοβοηθηθούν ώστε να αναπτυχθούν. Έτσι, κερδίζουν περισσότερα από τον νόμιμα υποχρεωτικό μισθό για τον κλάδο, γεγονός που έχει θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής τους αλλά και των οικογενειών τους. Επίσης έχουμε πρόσβαση για άτομα με αναπηρία.


ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ / ΔΩΡΕΕΣ


Εμείς στο PCP Clothing νοιαζόμαστε όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για τους ανθρώπους. Κάνουμε εκστρατείες και είμαστε υποστηρικτές πολλών φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Δωρίζουμε αναπηρικά καροτσάκια σε άτομα που έχουν ανάγκη, καθώς και αγοράζουμε περούκες για να τις δώσουμε σε γυναίκες που μάχονται με τον καρκίνο. Συγκεντρώνουμε επίσης χρήματα από τις καμπάνιες μας για να βοηθήσουμε παιδιά με αναπηρίες. Η εταιρεία επιμελείται δώρα για παιδιά από τη Συρία και προσφέρει ρούχα και χρόνο.

Επίσης το PCP οργανώνει ετήσιους καθαρισμούς ακτών και δεντροφύτευση. Προσπαθούμε να συμμετέχουμε και να δίνουμε όσα πιο πολλά μπορούμε γιατί πιστεύουμε ότι όταν οι άνθρωποι σου δίνουν την αγάπη τους και σε υποστηρίζουν αγοράζοντας τα προϊόντα σου, τότε πρέπει να το ανταποδίδεις κάνοντας κάτι καλό.

Οι προθέσεις μας είναι να δωρίσουμε έσοδα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις μέσω πολυάριθμων εκστρατειών που πραγματοποιούμε. Το 2018 η PCP Clothing προτάθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα με το βραβείο “40 under 40” για άτομα που συνδιάζουν επιχειρηματικότητα και φιλανθρωπία, Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι.

Σαν μια δραστήρια εταιρεία, το PCP Clothing κάνει πολλά events κάθε χρόνο, με στόχο να φέρει πιο κοντά τους θαυμαστές του brand και να απλώσει το γκλίτερ.  Αλλά όσο και αν αγαπάμε τη διασκέδαση, ο υψηλότερος μας σκοπός σε κάθε event είναι να μαζέψουμε χρήματα ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε οργανισμούς που υποστηρίζουν άτομα και παιδιά που έχουν ανάγκη.

Επίσης, όλα τα έσοδα από τα ρούχα που πουλήθηκαν για την καμπάνια “TOUCH YOUR BOOBIES” διατίθενται για την αγορά περουκών για γυναίκες που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ


Το PCP είναι ένα brand που γιορτάζει την γυναικεία φιγούρα σε όλες τις συναρπαστικές της μορφές. Από το 2015, το PCP ανεβάζει τον τόνο της φωνής του για ευαισθητοποίηση, ξεκινώντας εκστρατείες γεμάτες γκλίτερ, κατά του καρκίνου του μαστού.

Η καμπάνια ονομάζεται “TOUCH YOUR BOOBIES” και θέλει να προωθήσει τη σημασία της κλινικής εξέτασης του μαστού που πρέπει να ακολουθούν όλες οι γυναίκες. Το “TOUCH YOUR BOOBIES” γίνεται δυνατότερο χρόνο με το χρόνο  καθώς είναι μια έξτρα γυναικεία καμπάνια που επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει ανθρώπους ασχέτως ηλικίας ή φύλου.

Όλα τα έσοδα από τα περιορισμένης κυκλοφορίας βραχιολάκια, καπέλα και τοπ που έχουν δημιουργηθεί για την καμπάνια δωρίζονται στους γυναικείους συλλόγους για τον καρκίνο του μαστού.

Το PCP στηρίζει ενεργά τις γυναίκες που δίνουν την δικιά τους μάχη, υπενθυμίζοντας μας καθημερινά πόσο σημαντική είναι η αυτό-εξέταση του μαστού.

popup_image ×
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και γίνε η πρώτη που θα μαθαίνει για collection και εκπτώσεις ! Επιπλέον, κέρδισε έκπτωση για την επόμενη παραγγελία σου ή αν είσαι ήδη μέλος της ομάδας μας κέρδισε πόντους για να τους εξαργυρώσεις όποτε θέλεις!