Επιστροφές και Αλλαγές

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ:

Η εταιρία μας θέλει να διασφαλίσει την ικανοποίηση όλων των πελατών της. Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε ή να επιστρέψετε ένα προϊόν που δεν το έχετε χρησιμοποιήσει, μπορείτε να το επιστρέψετε μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Οι επιστροφές χρημάτων μπορούν να πραγματοποιηθούν κατόπιν παραλαβής του προϊόντος.

Για την αποστολή του προϊόντος θα χρειαστεί να έχετε στην κατοχή σας το tracking number, ώστε σε περίπτωση απώλειας ή ζημίας του προϊόντος να επικοινωνήσουμε με την κούριερ. Σε περίπτωση απώλειας ή ζημίας κατά την διάρκεια της μεταφοράς του προϊόντος που έχετε δώσει για αλλαγή η επιστροφή, η εταιρία PCP δεν φέρει ευθύνη και θα σας παρέχει με store credit και όχι επιστροφή χρημάτων.

Για να επιστρέψετε το προϊόν μας (#RA) μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail info@pcpclothing.com στέλνοντας μία σύντομη εξήγηση για το λόγο αλλαγής ή επιστροφής.

Έπειτα, θα σας αποσταλεί μία φόρμα επιστροφής, την οποία θα χρειαστεί να συμπληρώσετε. Σε αυτή τη φόρμα επιστροφής θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής. Παρακαλούμε να γράψετε #RA στο τιμολόγιο και στο εξωτερικό μέρος του δέματος. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε εσωκλείσει τον σωστό αριθμό των αντικειμένων, τον κωδικό της παραγγελίας σας και τη φόρμα επιστροφής.

Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει καλά το δέμα πριν το στείλετε. Επίσης, , για την δική σας ασφάλεια, συνιστούμε την επιλογή αξιόπιστων εταιρειών μεταφοράς(π.χ. ELTA, ACS, FedEx, UPS, κτλ).

Η διεύθυνση αποστολής είναι η παρακάτω:

              PCP Clothing

              Τμήμα: Εξυπηρέτηση πελατών

              Καραολή και Δημητρίου 16, 54630

              Θεσσαλονίκη

              +30 2310555308

Η εταιρία μας δεν δέχεται αντικαταβολή για την επιστροφή χρημάτων.

Τα έξοδα μεταφοράς πρέπει να καλυφθούν από τον πελάτη σε κάθε περίπτωση επιστροφής προϊόντων είτε προορίζονται για αλλαγή είτε για επιστροφή χρημάτων και είναι 5€.

Οι επιστροφές πρέπει να δοθούν στην Γενική Ταχυδρομική και μόνο για να γίνουν δεκτές. Επιστροφές από άλλες κούριερ δεν θα γίνονται δεκτές και θα επιστρέφονται αυτόματα στον αποστολέα τους.

Σε περίπτωση που η εταιρία PCP ευθύνεται για το λάθος παραγγελίας, ο πελάτης δεν θα επιβαρυνθεί με το κόστος των μεταφορικών εξόδων και κατόπιν συνεννόησης με την εξυπηρέτηση πελατών PCP θα επιστρέφεται η παραγγελία ή μέρος της για αλλαγή, επιδιόρθωση ή υπαναχώρηση.

Στην περίπτωση που ο πελάτης θα ζητήσει υπαναχώρηση της παραγγελίας του και αυτή είχε δωρεάν μεταφορικά, με την υπαναχώρηση χάνεται το προνόμιο των δωρεάν μεταφορικών και θα επιστραφούν στον πελάτη -5€ από το συνολικό ποσό της παραγγελίας του.


Η PCP δεν φέρει ευθύνη για δέματα που έχουν υποστεί φθορά ή έχουν χαθεί κατά τη μεταφορά για αυτό το λόγο πρέπει πάντα να κρατάτε το tracking number.

Μόλις παραλάβουμε το δέμα, θα σας πιστώσουμε μέσα σε διάστημα 5-7 εργάσιμων ημερών.

Αντικείμενα που έχετε λάβει ως δώρο, μπορείτε να τα αλλάξετε με προϊόντα ίσης ή ανώτερης αξίας.

Το ποσό των χρημάτων θα μεταφερθεί απευθείας στο λογαριασμό σας αν πραγματοποιήσατε την πληρωμή με PayPal.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσατε πιστωτική κάρτα, τα χρήματα θα αποσταλούν στην αντίστοιχη τράπεζα.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει από 1-7 ημέρες και εξαρτάται από τον τραπεζικό φορέα.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστούν περίπου δύο εργάσιμες ημέρες μέχρι η πίστωση των χρημάτων εμφανιστεί στο λογαριασμό σας

Σαν κανόνα να γνωρίζετε ότι όλες αλλαγές έχουν χρέωση 5€.

Σε όλα τα προϊόντα του Outlet η αλλαγή χρεώνεται επίσης 5€ ανεξαιρέτως ποσού.

 

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

Η εταιρία PCP θα επιδιορθώσει χωρίς κανένα κόστος όποια τυχόν ελαττωματικά προϊόντα που είναι αποτέλεσμα λάθους της παραγωγής.

Για να την επιδιόρθωση (RWO#), παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω e-mail (info@pcpclothing.com) μαζί με μια περιγραφή της επιδιόρθωσης που επιθυμείτε.

Παρακαλούμε να μας παρέχετε με τις εξής πληροφορίες, αριθμός προϊόντος, αριθμός παραγγελίας, περιγραφή επιδιόρθωσης, προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση αποστολής της παραγγελίας, αριθμός επικοινωνίας, email ή αριθμός τραπεζικής κάρτας που χρησιμοποιήθηκε κατά την συναλλαγή).
Παρακαλούμε να γράψετε #RWO στο τιμολόγιο και στο εξωτερικό μέρος του δέματος.

Η διεύθυνση αποστολής είναι:

              PCP Clothing

              Τμήμα: Εξυπηρέτηση πελατών

              Καραολή και Δημητρίου 16, 54630

              Θεσσαλονίκη

              Ελλάδα

              +30 2310555308

Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει καλά το δέμα πριν το στείλετε. Επίσης, για την δική σας ασφάλεια και για αποφυγή προβλημάτων όλα τα προιόντα θα πρέπει να στέλνονται στο PCP αποκλειστικά και μόνο με ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ

Για οτιδήποτε έξτρα επιδιόρθωση, τα έξοδα μεταφοράς πρέπει να καλυφθούν από τον πελάτη. Σε περίπτωση που η εταιρία PCP ευθύνεται για το λάθος στην παραγωγή, ο πελάτης δεν θα επιβαρυνθεί με το κόστος των μεταφορικών εξόδων.

Η PCP δεν φέρει ευθύνη για δέματα που έχουν υποστεί φθορά ή έχουν χαθεί κατά τη μεταφορά για αυτό το λόγο πρέπει πάντα να κρατάτε το tracking number. Οι επιδιορθώσεις γίνονται εντός 7-10 εργάσιμων ημερών.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ OUTLET 2+1:

Οι προσφορές 2+1 μπορούν να επιστραφούν με χρέωση μεταφορικών στον πελάτη και οι αλλαγές γίνονται δεκτές μόνο αν τα προϊόντα είναι αφόρετα και στην αρχική τους κατάσταση και συσκευασία, με την απόδειξη πώλησης.

Οι επιστροφές χρημάτων για αυτές τις παραγγελίες γίνονται μόνο αν επιστραφούν και τα 3 προϊόντα και όχι για μεμονωμένα προϊόντα από την παραγγελία της προσφοράς.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ OUTLET ΓΕΝΙΚΑ

Οι προσφορές του Outlet μπορούν να επιστραφούν με χρέωση μεταφορικών στον πελάτη και οι αλλαγές γίνονται δεκτές μόνο για αλλαγή με προιόν ίσης ή μεγαλύτερης αξίας. Δεν γίνονται σε αυτά τα προϊόντα επιστροφές χρημάτων.